Aardbeien bonbons maken

Aardbeien zijn natuurlijk al hartstikke lekker, maar Jill gaat jullie laten zien hoe je ze nog veel lekkerder kunt maken. We gaan er namelijk bonbons van maken! Daar maak je je beste vriendin vast blij mee…

Wat heb je nodig:

  • 15 aardbeien 

  • 2 pure chocoladerepen 

  • Geraspte kokos 

  • Nougatine

 

Stappen 

1. Je wast eerst de aardbeien en laat ze uitlekken of dept ze voorzichtig een beetje droog met een keukenrol. De kroontjes kun je er gewoon aan laten zitten. 

2. Doe de kokos en de nougatine in een schaaltje. 

3. Laat nu de chocola smelten. Dat is best even een moeilijk klusje. In het pannetje doe je een laagje water en dat zet je op het vuur. Doe hierna de chocola in stukjes in een schaaltje dat warm mag worden en zet dat voorzichtig in het pannetje. Let op: er mag geen water in het schaaltje komen. De chocola gaat nu langzaam smelten. Au bain-marie heet het met een chique woord, als je iets op deze manier warm maakt. 

4. Als de chocola is gesmolten zet je het vuur uit en gaan we de aardbeien versieren. Doop de aardbeien eerste in de chocola, niet helemaal, want het mooiste is het wanneer de bovenkant gewoon rood blijft. Doop de aardbei daarna in de kokosrasp of de nogadip. Leg ze daarna op bakpapier om te drogen zodat de chocolade mooi hard kan worden. Doe dit vervolgens met alle aardbeien! 

5. Hierna gaan we de puntzak maken om de aardbeien in te doen. Hiernaast kun je een voorbeeld downloaden en uitprinten (knip dan het overgebleven lege stuk wit van het papier af, anders wordt de puntzak wel erg groot). Maar je kunt er natuurlijk ook zelf leuke tekstjes op schrijven of tekeningen op maken. Leef je maar lekker uit! Plak de puntzak daarna in elkaar en leg de bonbons er voorzichtig in. Plak de bovenkant van de puntzak dicht met een plakbandje en klaar ben je! Als dit geen super BFF-kadootje is…