Pimp je Postpapier en Enveloppen

Wit papier heeft iedereen wel in huis, maar dat is natuurlijk heel saai. Gelukkig kun je er iets heel bijzonders van maken. En dat met alleen een beetje textielverf! 

Verschillende soorten papier zullen de verf op een andere manier absorberen, dus probeer zoveel mogelijk uit en laat je verrassen. Met heel glad papier gaat het niet werken, maar schetspapier of aquarelpapier zijn des te beter. Printpapier werkt ook, als het maar niet te glad is.

Wat heb je nodig:

  • Diverse soorten papier (Geen glad papier. Je kunt ook de enveloppe-sjablonen downloaden en printen of kant en klare enveloppen gebruiken) 

  • Textielverf

  • Glazen bakken 

  • Roerlepels 

  • Waslijn en wasknijpers 

  • Oude kranten

 

Stappen 

1. Vul een glazen kom (beter dan plastic, dat kan de kleur van de verf worden) met een bodem heet water (ongeveer 150 ml) en strooi daar wat verfpoeder in. Begin met een klein theelepeltje en voeg meer toe als de kleur je te licht lijkt. (Laat de verf een beetje afkoelen voordat je het papier erin gaat doen!) 

2. Doop een proefstukje papier in de verf om te zien of je de kleur mooi vindt. Als je het te donker vindt giet je er wat water bij, en anders wat verf. Goed omroeren tot alle verf is opgelost. Houd je papier zo recht mogelijk en doop het net zo diep in de verf als je wilt dat de kleurlijn wordt. Maak je geen zorgen over rechte lijnen als je het papier in de verf gaat dopen. Juist het onregelmatige effect maakt het zo mooi! 

3. Hang het papier aan een waslijn (of een ander gespannen touw) aan een punt te drogen met een wasknijper. Denk eraan om oude kranten onder de waslijn te leggen om eventuele druppels op te vangen. 

 

Jill's tip: 
Je kunt alles in de verf dopen. Briefpapier, labels, enveloppen: you name it!