Tasje van marsepein

Ben je ook zo’n zoetekauw? Jill legt je uit hoe je glitter & glamour-tassen maakt om je tanden in te zetten! We maken ze namelijk van marsepein.

Wat heb je nodig:

  • 250 gram poedersuiker 

  • 250 gram amandelpoeder (fijngemalen amandelen) 

  • 2 eiwitten 

  • 1 theelepel citroensap 

  • Meerdere kleuren voedingskleurstof 

  • Suikerstrooisel

 

Stappen 

1. Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed alles goed door elkaar tot je mooi deeg hebt. 

2. Laat het vervolgens zo lang mogelijk, maar minimaal 60 minuten, in de koelkast opstijven. 

3. Verdeel het marsepein in een aantal delen en kneed er per deel wat kleurstof door. 

4. Nu heb je het basis-marsepein om je tasjes van te maken. 

5. Maak een tasje door een stukje marsepein tot een rechthoekje te vormen. 

6. Maak nu een handvat door een stukje marsepein uit te rollen en zet een stukje in de vorm van een boogje vast op de bovenkant met een natte vinger. (In een kopje water gedoopt natuurlijk, niet afgelikt!) Je moet wel een beetje druk uitoefenen. Zie marsepein maar als een soort eetbare klei. 

7. Nu kun je je tasje net zo vol gaan versieren als je maar wilt met de verschillende kleuren in de vorm van stippen, strepen, randjes, bloemetjes, you name it! Laat je fantasie de vrije loop!