Sleutelhanger maken

Kun jij jouw tas op school nooit terugvinden omdat iedereen dezelfde heeft? Of kun je jouw sleutelbos nooit vinden in die overvolle tas? Met deze fancy zelfgemaakte sleutelhanger heb je daar nooit meer last van!

Wat heb je nodig:

  • Diverse kralen 

  • Verschillende kleuren leerkoord (maar ander koord kan ook)

  • Hulpdraadje 

  • Festonsluiting om sleutelhanger aan tas of sleutels te kunnen hangen

 

Stappen 

1. Meet een stukje van ± 20 centimeter af en wind vanaf daar het koord 12 keer om 4 vingers van je hand. Als je je vingers een beetje uit elkaar houdt wordt je kwastje langer. 

2. Laat een stukje van 20 centimeter over en knip dan het koord af. Nu heb je aan weerszijden van het gewikkelde koord een los stukje draad hangen. 

3. Haal het koord van je hand en steek het hulpdraadje erdoor om alles aan de bovenkant samen te binden met een knoopje. 

4. Pak een loshangend uiteinde, wikkel het op ± 1,5 centimeter vanaf de bovenkant om het bundeltje koord heen. Steek nu het koord van voor naar achter door het gat. 

5. Doe hetzelfde met het andere uiteinde, maar nu van achter naar voren door het gat. 

6. Knip het hulpdraadje door, trek de 2 koordjes aan en leg een dubbele knoop bovenop het kwastje. 

7. Knip het kwastje op de gewenste lengte. 

8. Rijg aan elk draadje een (of meer) kralen en zet ze vast met een knoopje. 

9. Rijg ook kralen aan de bovenkant en sluit ze af met een knoop. Laat een stukje vrij, leg er opnieuw een knoop in zodat je een lusje hebt waar je de sleutelhanger aan kunt vastmaken. 


Jill's tip: 

Het leukste is om verschillende kwastjes te maken, van verschillende groottes, in verschillende kleuren en met verschillende kralen. Met de festonsluiting hang je de sleutelhanger aan het hengsel van je tas.