Dagboek maken

Heb je een dagboek, maar kan ‘ie wel een opfrisbeurt gebruiken? Jill gaat je vertellen hoe je jouw diary kunt pimpen. Verzamel hiervoor alles wat je in huis hebt om een mooie kaft te maken. Van etiketjes tot glitterstenen en poëzieplaatjes: jij bent de baas! Vergeet de lijm en schaar niet. Oh ja, als je geen dagboek hebt, koop dan een leeg notitieboekje die je kunt versieren.

Wat heb je nodig:

  • Een schaar, lijm en alles wat je in huis hebt om de kaft te kunnen versieren.  Denk bijvoorbeeld aan etiketjes, stickers, stempeltjes, plakletters, zelfklevend lint en decoratietape, glittersteentjes, verschillende soorten papier, poëzieplaatjes, paperclips en foto’s.

 

Stappen 

1. Kies de kleuren en materialen die je mooi vindt en bij elkaar vindt passen en plak de kaft van het dagboek helemaal vol. Jouw eigen smaak en fantasie speelt hier de hoofdrol! 


2. Begin met de siertape: beplak de onderkant van het notitieboek streep voor streep met verschillende kleuren tape, tot halverwege het boek. Laat de tape doorlopen vanaf de achterkant van het notitieboek tot en met de binnenkant van de omslag. 

3. Nu kun je het kaft helemaal volplakken met foto’s, stickers, poëzieplaatjes enzovoort, en extra versieren met glitterstenen. 

4. Voor geheime briefjes en boodschappen kun je aan de binnenkant een envelopje plakken. Je kunt ook de randen van je pagina’s zelf versieren. Gebruik dan niet te dik materiaal zoals plakstenen, want dan kan je boek niet meer dicht. 

5. Pimp je notitieboek extra op door het elastiekje te beplakken met glitterstenen. 

6. De boekenlegger kun je beplakken met tape aan beide kanten, en als je aan het einde een hartje plakt (ook aan allebei de kanten) vind je hem altijd meteen terug in je boek.