Brownies maken

Voor brownies kun je me echt wakker maken... Ik heb er een super makkelijk recept voor, dat echt niet kan mislukken!

Wat heb je nodig:

  • 150 gram pure chocolade 

  • 150 gram roomboter

  • 125 gram kristalsuiker

  • 125 gram donkere basterdsuiker 

  • 1 zakje vanillesuiker 

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel 

  • 1 theelepel lavendel en als je dat lekker vindt wat extra voor op je brownie 

  • 1 eetlepel cacaopoeder 

  • Handjevol gehakte pecannoten 

  • 4 eieren 

  • Beetje boter om de vorm in te vetten 

  • Slagroom om te garneren

 

Stappen 

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 

2. Bekleed de bakvorm met bakpapier en druk het papier goed aan in de hoeken. 

3. Smelt de chocolade au bain-marie samen met de boter. 

4. Doe de witte en bruine suiker in een mengkom en roer door elkaar. 

5. Roer de eieren los en voeg ze toe aan de suiker. 

6. Voeg het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en de vanillesuiker toe en roer goed door elkaar. 

7. Roer tenslotte de gesmolten chocolade en boter door het mengsel tot je een mooi glad deeg hebt en schep de lavendel er tot slot doorheen. Je beslag is nu klaar! 

8. Stort het beslag voorzichtig in een met boter ingevette lage bakvorm (zo blijft hij beter plakken) en bak 30 minuten in de oven. 

9. Doe de naalden/satéprikker-test: aan de zijkant van de brownie moet ‘ie er droog uitkomen, in het midden nog een beetje nat. 

10. Laat minimaal een uurtje (in de vorm!) afkoelen. 

11. Klop de slagroom, spuit een mooi randje op de brownie en decoreer hem zoals jij het mooi vindt!