Groentechips maken

Gezond eten is heel belangrijk, maar het moet natuurlijk ook lekker zijn! Daarom gaat we groentechips maken.

Wat heb je nodig:

  • 1 zoete aardappel 

  • 1 rode biet 

  • 1 pastinaak

  • 1 winterpeen 

  • Olijfolie 

  • Zeezout

 

Stappen 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

2. Was de groentes goed en schil de biet en de winterpeen met een dunschiller. 

3. Snijd vervolgens alle groentes in zo dun mogelijke plakjes. Doe dit bijvoorbeeld met een scherp mesje, een kaasschaaf of dunschiller. Hoe dunner hoe beter! 

4. Leg de plakjes op een bakplaat. Dit past niet allemaal in 1 keer. Als de groente erg nat is, dep de plakjes dan even droog met wat keukenpapier. 

5. Besprenkel met een klein beetje olijfolie (niet teveel, anders worden de chips niet knapperig!) en wat zeezout en/of paprikapoeder. 

6. Zet de bakplaat zo’n 8-10 minuten in de oven, maar houd goed in de gaten hoe snel het gaat. Zijn de plakjes wat dikker, dan kan het best iets langer duren. Elke oven is anders. Kijk daarom elke paar minuten hoe het gaat. Zijn ze lekker crispy, dan zijn de groentechips klaar!

 

 

Om ze nog lekkerder te maken gaan we een dipsaus maken voor bij de groentechips. Op yoghurtbasis, dus dat kan nog wel! 

  • 3 eetlepels yoghurt 

  • 3 eetlepels mayonaise 

  • 2 eetlepels ketchup 

  • 1 theelepel paprikapoeder 

  • 1 teentje geperste knoflook 

  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

  • Versgemalen peper en zout

 

Stappen 

1. Meng de yoghurt, mayonaise en ketchup goed door elkaar met een kleine garde, en voeg er al kloppend alle andere ingrediënten bij.