Droomtoetje maken
Wat heb je nodig:
-
4 glazen coupes
-
1 grote, rijpe mango in stukjes
-
1 ½ bakje frambozen
-
Sap van een halve citroen
-
Half bakje bosbessen
-
75 gram creamcheese, zacht geroerd
-
300 ml slagroom
-
2 a 3 eetlepels poedersuiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
4 plakken oma’s roombotercake
-
2 mengkommen
-
Mixer
-
Spuitzak met spuitmondje
-
Vershoudfolie
Stappen
1. Schil de mango, snijd ‘m in kleine blokjes en doe ze samen met 1 bakje frambozen (de rest is voor de versiering) in een mengkom en schenk het citroensap erbij. Schep voorzichtig door elkaar en laat even intrekken.
2. Doe in een andere mengkom de creamcheese, poedersuiker en vanillesuiker en klop met een mixer minstens 1 minuut goed door elkaar. Zet de mixer op een lage stand en schenk er langzaam de slagroom bij (houd wat slagroom apart voor de versiering en klop die apart met wat poedersuiker). Klop 30 seconden op de lage stand, en dan op een hogere stand tot je een dik, romig mengsel hebt.
3. Snijd de plakken cake in kleine blokjes.
4. Nu kun je het coupeglas gaan vullen! Begin met een laagje cakeblokjes op de bodem, en schep daarop een laagje mango/frambozen, en een schepje van het mango/frambozen-fruitsap.
5. Daarop gaat een schep van het creamcheese/slagroom-mengsel.
6. Herhaal deze stappen tot alle glazen gevuld zijn met meerdere laagjes, en eindig met een laagje cake.
7. Druk de cake laag een beetje aan zodat je een vlakke ondergrond hebt.
8. Dek de coupes af met vershoudfolie en laat de trifle 4 uur opstijven in de ijskast.
9. Doe vlak voor het opdienen de resterende slagroom in de spuitzak en versier de bovenkant van de trifle naar eigen idee, samen met de frambozen.