Royal Toetje: Sinaasappelijs

We gaan een koninklijk toetje maken! En die is natuurlijk… oranje! Dit toetje met sinaasappelijs is heel simpel om te maken en je kunt er heel goed mee aankomen wanneer je hoog bezoek ontvangt.

Wat heb je nodig:

  • Netje perssinaasappels (175 ml versgeperst sinaasappelsap)  

  • 200 ml slagroom 

  • 25 ml citroensap 

  • 80 gram fijne kristalsuiker 

  • Oranje voedingsvloeistof 

  • Gutsmesje 

  • Beslagbak

 

Stappen 

1. Meng de slagroom met het suiker in de handmixer tot het een luchtig mengsel is. 

2. Pers 3 sinaasappels uit en voeg het sap toe. Pers daarna 1 citroen uit en voeg ook dit sap toe (je kunt hier ook gewoon 25 ml citroensap uit een flesje voor gebruiken). 

3. Meng het geheel door elkaar en voeg tot slot nog een mespuntje oranje voedingskleurstof toe voor een mooie oranje kleur. 

4. Giet het mengsel in een vorm en zet het 3 uur in de vriezer. Ja, dat is nog best wel een tijdje! Om het uur roer je even door de bak om geen ijskristallen te krijgen. 

5. Ondertussen gaan we de sinaasappel versieren. Pak een sinaasappel en druk het gutsmesje in de schil en snijd er krulletjes uit. Houd de bovenkant (ongeveer 5 centimeter) vrij. Duw het mesje niet te diep in de schil, de witte binnenkant moet heel blijven. Draai de sinaasappel en houd het gutsmesje op zijn plaats, dan heb je de minste kans dat je uitschiet. Want pas op, het is een heel scherp mesje. 

6. Snijd het kapje eraf en pers de sinaasappel uit. Zet ook het kapje even op de pers om uit te hollen. 

7. Maak in de bovenrand van de uitgeholde sinaasappel gaatjes en duw daar een suikerparel in. 

8. Snijd een kroontje van het kapje door V-punten rondom uit te snijden. Maak een gaatje in de voorste V en duw daar een suikerparel in. 

9. Als het ijs 3 uur in de vriezer heeft gestaan kun je het eruit halen en het er voorzichtig in scheppen. En dan: genieten maar!