Prinsessen-diadeem maken

Een beetje prinses heeft een eigen diadeem! In deze DIY leer je er zelf eentje te maken, en met een kleine aanpassing kun je er ook nog eens een koninklijke armband van maken.

Wat heb je nodig:

  • Breed katoenen kantband (ongeveer 20 centimeter) 

  • Glitterlijm 

  • Houtlijm 

  • Goudverf 

  • Kwast 

  • Glitterstenen

  • (Oude) diadeem

 

Stappen 

1. Knip drie maten kanten lint af. Het eerste lint is zo lang als de hele lengte van de diadeem. Meet altijd even door het erover heen te leggen. Alleen bij de oren houd je de diadeem vrij, dus knip het lint iets korter af dan de diadeem. Het tweede kanten lint wordt korter dan het eerste lint. Het derde lintje nog korter. Deze gaan we zo meteen over elkaar leggen. Om de paar centimeter knip je het lint in zodat je het makkelijker om je diadeem vouwen. 

2. Doop het lint in de houtlijm en begin met kneden. Druk het kant op een glazen ondergrond, zodat de gaatjes tussen het kant niet vol met lijm blijven, dan zie je namelijk het kant-effect niet meer. 

3. Drapeer na het insmeren de eerste laag kant op de diadeem. Doordat je het kant al hebt ingeknipt kun je het er makkelijk omheen vouwen. De tweede laag kant plak je over de eerste laag heen. Let er wel op dat de tweede laag kant in het midden van de eerste laag vastzit. 

4. Als er drie lagen op elkaar zitten, dan rek je de puntjes wat uit. Zo ontstaat er al meer een kroontje. 

5. Beschilder het kant met goudverf. Door te deppen kom je ook tussen de randjes. 

6. Breng met glitterlijm een extra sparkle aan. Smeer de lijm uit. Voeg daarna zoveel plakparels en glitterstenen toe als je zelf wilt!


Hoe maak je er een armband van? 

Wil je nou ook een armband maken die bij je net gemaakte diadeem past? Neem dan een rol papier die de maat van je pols heeft.