Perfecte Verjaardagstraktatie
Wat heb je nodig:
-
Chocolade om te smelten
-
Een druppel kokosvet
-
Voedingskleurstof (eventueel)
-
Chocoladekoekjes met crème ertussen
-
IJsstokjes of satéprikkers
-
Rietjes
-
Suikerparels
-
Een zak jellybeans
-
Zure matten
-
Eetbare kleurstiften
-
Gekleurde bekertjes
-
Bakpapier
-
Ovenschaal
Stappen
1. Smelt de chocolade met een druppel kokosvet. Dit doe je natuurlijk weer door een pannetje met water op het vuur te zetten en daarin een bakje te leggen waarin je de chocolade gaat laten smelten. Oui, oui: au bain-marie! Let op: zorg ervoor dat er geen water bij komt. Je kunt er eventueel een druppel voedingskleurstof bij doen om het een andere kleur te geven. Roze bijvoorbeeld!
2. Pak de koekjes erbij. Snijd een dun stukje uit de crèmelaag, druk daar het ijsstokje of de satéprikker in en druppel er wat witte chocolade op.
3. Leg de koekjes in een platte ovenschaal en zet deze 5 minuten in de vriezer. Als je niet van de stokjes afvallen zijn ze klaar.
4. Leg een vel bakpapier in de ovenschaal. Doop de koekjes in de chocolade. Doe ze dan weer 10 minuten in de vriezer.
5. Knip ondertussen de bekertjes in. Doe dat om de 2 centimeter en ongeveer 3 centimeter diep.
6. Doe als finishing touch een handje jellybeans in de bekertjes en vouw de bovenkant overal van dicht.
7. Inmiddels haal je de koekjes uit de vriezer. Decoreer ze met decostiften en plak er pareltjes op.
8. Schuif een rietje om de ijsprikker of het satéstokje en steek deze in het bekertje. Door de jellybeans gaat het stokje niet schuiven.
9. Pak de zure matten en strip ze door tweeën. Leg er steeds eentje op het stokje en knoop hem om het rietje vast. Dit zijn dan de blaadjes van het bloemetje. Ziet dat er niet waanzinnig uit?