Wielkoekjes maken

Ben jij altijd on the road? Dan zijn deze wielkoekjes ideaal voor onderweg! Ze zien er niet alleen top uit, maar ze zijn ook nog eens heel lekker. Belangrijk voor een koekje!

Wat heb je nodig:

  • 200 gram roomboter 

  • 125 gram suiker 

  • 1 zakje vanillesuiker 

  • Scheutje melk 

  • 1 ei 

  • Snufje zout 

  • 350 gram bloem 

  • Voedingskleurstof

 

Stappen 

1. Meng met een mixer de boter en de suiker tot een romige massa. 

2. Roer het ei, het zout en de vanillesuiker door het mengsel. Doe ook schepje voor schepje het meel erbij. 

3. Kneed dit mengsel met de bloem kort tot een gladde bol. 

4. Haal 1/3e van het deeg af en doe er een beetje voedingskleurstof bij. Kneed dit door elkaar tot het goed verdeeld is door het deeg. 

5. Bestuif het werkblad licht met bloem en rol het witte deeg uit tot een vierkante plak. 

6. Rol nu het bruine deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van dezelfde grootte. 

7. Leg de bruine plak op de witte plak en rol op. Smeer er wat eigeel op om beter te laten plakken. De rol moet een doorsnede hebben van ongeveer 3 centimeter! 

8. Dek de rol af met huishoudfolie en zet het 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven. Hoe koeler het deeg hoe stijver het is, en daardoor makkelijker te snijden. De kleuren lopen ook nog eens minder door als het deeg goed koud is! 

9. Verwarm de oven voor op 175 graden. 

10. Snijd ondertussen met een scherp mes koekjes uit de rol. Ieder koekje moet ongeveer een halve centimeter dik zijn. 

11. Leg ze naast elkaar op een bakplaat die bekleed is met bakpapier of een bakmat. 

12. Bak de koekjes nu 15 minuten in een elektrische oven op 175 graden.