Kruidenkastje maken

Je eigen kruiden kweken is helemaal hot! We gaan een huisje maken waar straks de kruiden in kunnen. Dat ziet er gelijk al een stuk leuker uit!

Wat heb je nodig:

  • Sjabloon huisje (hiernaast te downloaden) 

  • Zelfklevende transparantfolie (of modpodge) 

  • Schaar 

  • Knutsellijm

  • Kweekaarde (te koop in tabletvorm) 

  • Diverse zaadjes van kruiden

 

Stappen 

1. Leg een aardetablet in een bakje en voeg er water bij om aarde van te maken (zie gebruiksaanwijzing). 

2. Download en print het sjabloon uit (het liefst op A3, maar het kan ook op A4 alleen is je bakje dan kleiner dan die van Jill). Knip het sjabloon uit en beplak de voorkant met de zelfklevende transparante folie. Je kunt het ook insmeren met modpodge voor buiten. Zo is je bakje waterdicht. 

3. Vouw het sjabloon op de stippellijnen en plak de blauwe vlakken tegen de achterkant van het huisje, zo staat het stevig rechtop. 

4. Vouw voor het tuintje de zijkanten op de stippellijnen naar binnen en plak ze aan elkaar vast. Daarmee maak je het muurtje van je tuintje stevig. Plak de uiteinden van de zijkanten (de muurtjes) aan elkaar vast en je tuintje is klaar om te gaan zaaien. Pimp het huisje op door er op te tekenen en bijvoorbeeld plaksteentjes en glitters op te plakken. Maak het zo fancy als jij het wilt! 

5. Doe een laagje aarde in het tuinbakje, strooi wat zaadjes op en bedek het met een dun laagje aarde tot alle zaadjes afgedekt zijn. 

6. Nu is het wachten en elke dag water geven! Pas als de zaadjes ontkiemd zijn en er een paar blaadjes zichtbaar zijn wordt het tijd ze over te zetten naar een grotere pot zodat ze kunnen doorgroeien zonder elkaar te verstikken.