Armbandje van kralen

Armbandjes maken vind ik altijd heel chill om te doen. En om te dragen natuurlijk! En je hebt zoveel verschillende soorten. Zo hebben we allemaal wel kraaltjes in huis, maar wanneer je ze nou op een andere manier rijgt dan krijg je weer iets heel nieuws.

Wat heb je nodig:

  • Kniptang 

  • Kraaltjes 

  • Zilverdraad (ongeveer 25 a 30 cm) 

  • Lint

 

Stappen 

1. Rijg zes kralen in dezelfde kleur en dezelfde maat aan een stukje zilverdraad. Dit worden de bloemblaadjes. De kraaltjes rijg je tot het midden van het draad. 

2. Buig het draad tot een rondje. De uiteinden van de draden onder het rondje draai je om elkaar heen. 

3. Voor het binnenste van de bloem, het hart, rijg je een kraaltje in een andere kleur aan het zilverdraad en deze duw je in het midden van het rondje. De uiteinden van het ijzerdraad steek je door het bloemetje heen en je draait het vast. Trek er goed aan, zodat je zeker weet dat hij niet gaat verschuiven. 

4. Om ervoor te zorgen dat je de bloem als armband kan dragen, maak je er een lint aan vast. Maak hiervoor lusjes zodat je de bloem aan het lint kan vast maken. Draai opnieuw het ijzerdraad er omheen en leg er een knoopje in om het vast te maken. Knip het zilverdraad dat je niet gebruikt af.