Chocolade-mueslireep maken

We gaan een chocolade-mueslireep maken. Die kun je dan mee naar school nemen! Een beetje gezond, maar vooral ook heel lekker. En we maken ook gelijk de verpakking erbij. Anders wordt het zo’n zooitje in je tas...

Wat heb je nodig:

  • 6 eetlepels suiker 

  • 6 eetlepels honing 

  • 200g havermout 

  • 50g cornflakes 

  • 50g gedroogde cranberry's 

  • 50g amandelschaafsel 

  • 200g melkchocolade 

  • 50g pure chocolade 

  • 1 eetlepel roomboter

 

Stappen 

1. De oven kan alvast aan. Verwarm 10 minuten voor op 175 graden. 

2. Doe vervolgens de water in een pannetje en de suiker en honing erbij. Nu wordt het een siroop. Zodra het kookt, haal je het van het vuur af. Doe dan de havermout, het amandelschaafsel, de cornflakes en de cranberry’s erbij en roer het geheel door elkaar. 

3. Vet de bakvorm in met boter en leg er dan bakpapier in. Verdeel nu de vulling over de bakvorm en druk het mengsel met bakpapier nog een keer extra aan. Dan kan die alvast de oven in (45 minuten op 175 graden). 

4. Smelt nu de chocolade au bain marie: een pannetje in een pannetje met heet water. Goed roeren totdat het gesmolten is en doe er daarna een beetje boter bij. 

5. Als de mueslibodem gaar is haal je hem uit de oven. Laat ‘m  even afkoelen voordat je de chocolade erover heen giet. Zet de bodem in de vriezer zodat ‘ie lekker hard wordt. 

6. Geef de mueslireep een echte Jill-touch door er zelf een verpakking voor te maken. Wikkel het bijvoorbeeld in glimmend papier en maak een tekening die je daar weer overheen gaat wikkelen. Denk bijvoorbeeld aan een tekening van tassen, pennen en boeken. In de video legt Jill uit hoe je die kunt tekenen.