Schelpgebak maken
Wat heb je nodig:
-
Cupcake-bakvorm
-
Mixer
-
Kommetje
-
Pannetje
-
Kwastje
-
Bakpapier
-
6 bladerdeegplakjes
-
500 ml melk
-
1 ei
-
35 gram custardpoeder
-
35 gram suiker
-
Kristalsuiker
-
Boter
-
Verschillende vruchten, zoals aardbeien, bosbessen en frambozen
Stappen
1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
2. Leg het (ontdooide) bladerdeeg op het bakpapier. Doe het voorzichtig, anders scheuren ze! Pak een kommetje dat op het velletje past en snijd de randjes weg met een mesje.
3. Breek het ei en kluts het even met een vork. Smeer het velletje met een kwastje in met het ei. Strooi er dan wat kristalsuiker overheen.
4. Vet de vorm in met een beetje boter. Let op: gebruik geen silliconen cupcakevormen want die kunnen indeuken als je er bladerdeeg overheen legt.
5. Leg de bladerdeegvellen met de gesuikerde kant naar boven op de tray en doe ze ongeveer 15 minuten in de ogen (200 graden).
6. Start ondertussen met het maken van de vulling: banketbakkersroom! Verwarm wat melk in een pannetje. Als het kookt giet je er de custardpoeder en suiker bij. Flink roeren en tadaa: je eigen banketbakkersroom (ook wel custard genoemd)!
7. Nu komt het leukste om te doen. Haal de schelpgebakjes uit de oven en vul ze met de custard. Om het helemaal af te maken bedek je het met vers fruit, zoals frambozen en bosbessen. En dan: smullen maar!