Sneeuwtruffels
Benodigdheden
• 100 ml slagroom
• 300 gram witte chocolade
• 40 gram boter
• Rasp van 1 limoen
• Geschaafde kokos
• Fijne rasp
Stappen
1. Zet een pannetje met de slagroom op het vuur. Laat het maar even goed heet worden.
2. Rasp ondertussen de schil van een limoen met een fijne rasp.
3. Breek nu de witte chocolade in brokjes of gebruik smeltchocolade. Als de room kookt, haal je het pannetje van het vuur en voeg je de chocolade toe. Roer door tot de chocolade helemaal gesmolten is. Kan wel eventjes duren!
4. Snij de boter in kleine blokjes en voeg ze een voor een toe aan het mengsel. Zet dit even in de koelkast om op te stijven. Als het koud en hard is, kun je het mengsel uit de koelkast halen. Let op: dit duurt meestal een paar uur.
5. Smelt vlak voor je het mengsel uit de koelkast haalt nog wat chocolade au bain-marie. Weet je nog, een pannetje met chocolade die je in een pan met heet water hangt. Hierdoor smelt de chocolade langzaam. Dit is voor de afwerking zometeen.
6. Rol van de vulling uit de koelkast allemaal kleine balletjes. Dan leg je een balletje op een vork en dompel je ‘m kort in de chocolade. Daarna rol je ze steeds even door een bakje met het geschaafde kokos. Heb je dat gedaan, dan is je sneeuwtruffel klaar. Maak er zoveel je wilt en dan kun je gaan smullen!