Appelroosjes

Ga je een teaparty geven en weet je niet wat je er bij moet serveren? Maak deze appelroosjes van bladerdeeg!

Benodigdheden

• 3 plakjes bladerdeeg
• 2 rode appels
• Citroensap
• Water
• Poedersuiker
• Suikerparels
• Rasp of kaasschaaf
• Zeef
• Magnetron
• Ingevette muffin-bakvorm

Stappen

1. Snij de appels in 4 stukken en haal het klokhuis eruit. Rasp ze hierna in hele dunne plakjes. Doe dit in een bakje met lauw water en een grote scheut citroensap.
2. Doe het bakje 3 minuten (800 watt) in de magnetron zodat de appelpartjes wat zachter worden.
3. Doe het in een zeef en laat ze goed uitlekken zodat het sap verdwijnt.
4. Snij het bladerdeeg in 3 stroken. Plak de 3 stroken aan elkaar door te drukken.
5. Leg de appelpartjes op de stroken bladerdeeg en rol deze alle 3 op.
6. Leg ze in de muffin-bakvorm en doe ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
7. Doe er hierna nog wat poedersuiker en glitterparels overheen en je appelroosjes zijn klaar! Tadaa!