Zebrataart
Benodigdheden
• 200 gram suiker
• 200 gram boter
• 5 eieren
• 200 ml zure room
• 300 gram bloem
• 1 zakje bakpoeder
• 3-4 eetlepels cacaopoeder
Glazuur en versiering:
• Water
• Roze kleurstof
• Poedersuiker
Stappen
1. Meng de boter met de suiker in een kom. Roer even goed door en doe 5 eieren erbij. Vervolgens doe je de zure room erbij en als laatste de bloem en het bakpoeder. En weer even roeren natuurlijk!
2. Verdeel het in 2 schalen en doe in 1 schaal het cacaopoeder erbij. Op die manier krijg je 2 verschillende kleuren!
3. Pak een bakvorm en doe in het midden 2 lepels van het donkere beslag. Daar bovenop doe je 2 lepels van het lichte beslag. Daarna weer de donkere, en dan weer de lichte. Moet je kijken wat voor vet effect dat geeft!
4. Nu mag de bakvorm de (voorverwarmde) oven in: 35 tot 40 minuten op 180 graden!
5. Ondertussen maak je vast het glazuur waar je straks de taart mee gaat versieren. De ingrediënten hiervoor staan bovenaan apart vermeld. Doe wat poedersuiker in een kom en meng het met wat druppeltjes roze kleurstof en wat druppels water. Even roeren et voila!
6. Als de taart uit de oven kan, doe je het glazuur in een spuitzak en trek je vervolgens banen over de taart: zebrastrepen dus! Wil je nou bruine strepen in plaats van roze, dan vul je de spuitzak met gesmolten chocolade in plaats van glazuur!