Hartencake
Benodigdheden
• 400 gram boter op kamertemperatuur
• 400 gram suiker
• 8 eieren
• 400 gram bloem
• 2 theelepels bakpoeder
• 2 zakjes vanillesuiker
• 3 eetlepels cacaopoeder
• Boter om in te vetten
• Roze kleurstof
• Uitsteekhartje
• Spuitzak
• Bakvorm
Stappen
1. Meng het boter met de suiker en de vanillesuiker. Doe nu een voor een de eieren erbij en mix het tot een stevig beslag. Meng vervolgens de bloem en het bakpoeder erbij.
2. Nu ga je het beslag splitsen. In de ene kom voeg je er roze kleurstof bij en in de andere kom het cacaopoeder. Nu moet je het opnieuw mixen. Let er wel op dat de roze kleur best fel roze mag zijn!
3. Giet het roze beslag in een ingevette cakevorm en ga het afbakken. De cacao-variant moet nog even wachten. Het roze beslag moet 60 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.
4. Snij de cake in plakken die allemaal even dik zijn als de rand van je hartjesvormpje. Druk vervolgens uit elke plak een hartje. Let op: gooi de cake die je overhoudt niet weg, hier kun je lekkere cakepops van maken!
5. Giet nu het cacaobeslag in een spuitzak. Het bakblik vet je weer in en dan spuit je een eerste laag van het beslag in het bakblik. Zet de hartjes nu op een rij strak tegen elkaar aan in het midden op het eerste laagje beslag. Spuit dan het overige beslag om de hartjes heen zodat je geen roze meer ziet. Het hoeft niet helemaal tot de rand vol, want het beslag gaat in de oven nog rijzen.
6. Nu kan ook deze in de oven (net als het roze beslag ook 60 minuten op 160 graden). Als de cake is afgekoeld kun je ‘m gaan aansnijden en dan verschijnt er een hartje! Tadaa!