Cakepops

Ben je uitgenodigd voor een sleep over maar weet je niet wat je moet geven aan de gastvrouw? Maak deze eetbare bloemen: cakepops!

Benodigdheden

• Cake
• 300 gram witte chocolade
• 40 gram boter
• 1 limoen
• Geschaafde kokos
• 250 gram poedersuiker
• Stokjes (om je cakepop op te doen)
• Fondant
• Suikerparels

Stappen

1. Verkruimel de cake. Mix dan de boter en de suiker en voeg hier de cakekruimels aan toe.
2. Draai kleine balletjes van het cakebeslag en prik er steeds een stokje in. Laat ze hierna even opstijven in de koelkast.
3. Als ze hard zijn geworden ga je de chocolade au bain-marie smelten. Je weet het inmiddels wel, maar hiervoor zet je een pannetje in heet water zodat de chocolade niet aan gaat branden. Haal het van het vuur als de chocolade gesmolten is.
4. Rol nu de fondant uit tot plakken en snij er bloemetjes uit. Die gaan we zometeen op de cakepops doen!
5. Doop nu de cakepops een voor een voorzichtig in de chocolade. Maak ze af door er eventueel wat eiwitglazuur over te doen (dit doe je door eiwit te mixen met poedersuiker), en de bloemetjes van fondant erop te plakken. Zo ontstaat er langzaam een boeket! Leuk he?