Juwelenbonbons maken

Als je van deze DIY geen zin krijgt om te bakken… Houd je vast voor de lekkerste en coolste juwelenbonbons à la Jill.

Wat heb je nodig:

  • Marsepein (4 pakjes in verschillende kleuren)  

  • 200 gram smeltchocolade 

  • Dessertvorkjes 

  • Strooiparels 

  • Poedersuiker 

  • Water 

  • Bakpapier 

  • Deegroller 

 

Stappen 

1. Rol verschillende kleuren marsepein uit met een deegroller en stapel ze op elkaar. 

2. Maak hier vormpjes van. Ga ze eerst in repen snijden en maak vervolgens van elk blokje een vormpje. Een hartje, bijvoorbeeld! 

3. Nu ga je de chocolade smelten. Au bain-marie, zoals we dat al eerder hebben gedaan. Dus de chocolade verwarmen boven een pannetje met kokend water. Dan kan de chocolade mooi smelten en niet aanbranden. 

4. Prik de marsepeinen vormpjes op een vorkje en doop ze in de chocolade. Je kunt ze ook half in de chocolade dippen, zodat je nog wat marsepein ziet. Laat ze daarna op een bakpapiertje opdrogen en hard worden. 

5. Tot slot maak je er echte juwelenbonbons van door er met glazuur suikerparels op te plakken. En tadaaaa… je eigen gemaakte bonbons zijn klaar!