Haar-accessoires maken

Wat maakt een mooi kapsel nou helemaal af? Haar-accessoires natuurlijk! In deze DIY laat Jill zien hoe je zelf strikjes, haarkammetjes en schuifspeldjes kunt maken en pimpen.

Wat heb je nodig:

  • Kralen, knopen, roosjes en andere versiersels voor in je haar 

  • Stukje stof 

  • Saaie schuifspeldjes en haarkammetjes 

  • Textiellijm 

  • Lijm

 

Stappen 

1. Voor het strikje: knip een stukje stof af in de vorm van een rechthoek van 25 x 15 centimeter. Vouw een randje om aan de bovenkant, doe er een beetje lijm op en plak het vast. Vouw de onderkant naar het midden en plak het uiteinde weer vast. Doe dan de buitenkanten naar elkaar toe, en plak die ook weer aan elkaar. Knip een strookje af van de stof,  vouw de uiteinden naar binnen en plak ze weer vast. Op die manier vouw je het in een waaier. Bind het strookje stof om het midden en doe er een beetje lijm op om het vast te maken. Schuif om de achterkant van het strookje een speldje en klaar is je strikje! Pimp ‘m eventueel op door er wat kraaltjes op te plakken met textiellijm. 

2. Voor de haarkam: verzamel kraaltjes, pareltjes, roosjes, bedeltjes en alles wat jij cool vindt in je haar, en plak ze met alleslijm op een saaie haarspeld. 

3. Voor de schuifspeldjes: wat je net met de haarkam hebt gedaan kun je ook met simpele schuifspeldjes doen. Plak er een parel of kraal op, of een roosje. Of nog makkelijker: zoek een knoop met een haakje en rijg daar een speldje doorheen. Klaar ben je, en gegarandeerd niemand die precies dezelfde heeft!