Griezel-chocoladetaart

Wie is er nou niet gek op chocoladetaart? Ik laat je zien hoe je een speciale griezelversie maakt.

Wat heb je nodig:

  • 185 gram zachte boter 

  • 1 theelepel vanille-extract 

  • 220 gram fijne suiker 

  • 3 eieren 

  • 160 ml melk 

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel 

  • 5 eetlepels cacaopoeder

  • Tulband (bakvorm) 

  • Boter om in te vetten 

 

Voor het glazuur: 

  • 240 gram poedersuiker 

  • 1 theelepel boter 

  • 2 eetlepels melk 

  • Rode voedingskleurstof 

 

Voor de spookjes: 

  • Chocoladezoenen 

  • Wit fondant 

  • Zwart fondant 

  • Deegroller 

  • Mesje 

 

Stappen 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet dan alvast de tulband-bakvorm in. 

2. Voor het beslag meng je de fijne suiker met het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder in de mixer. Hier doe je twee eieren, het vanille-extract en de melk bij. Opnieuw goed mixen en daarna voeg je de zachte boter toe. Als het goed gemixt is, doe je het beslag in de tulbandvorm en zet ‘m 45 minuten in de oven. 

3. Eenmaal uit de oven is het tijd om van de tulband een coole griezeltaart te maken. Hiervoor maak je eerst het glazuur. Doe de poedersuiker, het theelepeltje boter en de 2 eetlepels melk bij elkaar in een kom. Wanneer het een glad papje is, kun je er een paar druppels knalrode kleurstof bij doen. Zet de kom dan in een pannetje met zacht koken water (au bain-marie) zodat het zacht wordt. En tadaa: het nepbloed is klaar om over de tulband te gieten. 

4. Nu ga je er wat spookjes op zetten. Die maak je van chocoladezoenen en wit en zwart fondant. Rol het witte fondant uit tot een groot vierkant en laat ze over de chocoladezoen vallen. Van het zwarte fondant draai je oogjes of zonnebrillen. Klaar is je spook! Maak er een paar en zet ze op je tulband. Hoe spooky is deze taart? En ook nog lekker!