Confettischaal maken

Het vliegt op iedere verjaardag wel door de kamer: confetti! Maar hoe kun je dat nou recyclen? Nou, door er een harstikke fancy schaal van te maken bijvoorbeeld! Hoe? Lees deze DIY gauw door!

Wat heb je nodig:

  • Ballon 

  • Glanslijm 

  • Confetti 

  • Schaar 

 

Stappen 

1. Doe de confetti in een grote schaal. 

2. Blaas de ballon op en smeer ‘m dik in met de lijm. Ik gebruik glanslijm, maar je kunt ook behangerslijm gebruiken. Doop ‘m nu in de schaal met confetti. Laat de ballon nu ongeveer 5 uur drogen. Als de eerste laag droog is smeer je de ballon voor de tweede keer in met lijm en doop je ‘m weer in de confetti. Dit doe je 3 keer en elke laag laat je drogen. Je moet er dus wel eventjes geduld voor hebben, maar dan heb je wel wat! 

3. Als alle 3 de lagen erop zitten en de lijm goed droog en hard geworden is, knip je de bovenkant van de ballon af. Die is niet helemaal recht, dus je knipt ‘m helemaal recht af, maakt er een golving in of knipt er een patroon van kleine driehoekjes in. Helemaal hoe jij het leuk vindt! Heb je dit gedaan, dan is de schaal af en kun je hem voor alles gebruiken: je kunt er spekkies indoen, make-up, chips, haarspeldjes… Noem maar op!