Kleurensoesjes maken
Wat heb je nodig:
-
125 gram bloem
-
125 gram roomboter
-
125 ml melk
-
125 ml water
-
5 eieren
-
Snufje zout
-
Geklopte slagroom
-
Witte chocolade
-
Voedingskleurstof in jouw favoriete kleur
-
Eetbare parels
-
Spuitzak
-
Bakpapier
Stappen
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de melk in een pannetje samen met de boter, een snufje zout en het water en breng het geheel aan de kook.
3. Doe nu de bloem er in een keer bij en roer het in de pan totdat het een bol is. Doe die bal hierna in een kom en laat ‘m afkoelen.
4. Doe de eieren er nu een voor een bij en maak er een glad beslag van.
5. Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine hoopjes op een bakplaat met bakpapier.
6. De bakplaat kan nu in de oven: ongeveer 12 minuten op 180 graden.
7. Als de soesjes uit de oven komen, knip je een klein gaatje aan de zijkant zodat ze niet inzakken en je ze daar zometeen kan vullen. Laat ze eventjes afkoelen en spuit ze vol met slagroom.
8. Smelt de witte chocolade au bain-marie in een pannetje.
9. Zet een bakje klaar en doe daar de gesmolten chocolade in. Voeg hier een druppeltje kleurstof aan toe en dip het soesje er in. Doe er weer een druppeltje bij zodat de kleur donkerder wordt en dip het volgende soesje er in. Herhaal dit tot de soesjes op zijn.
10. Decoreer de soesjes met wat eetbare parels. Leg ze nu op een leuk plateau en doe deze een kwartiertje in de koelkast om de chocolade goed hard te laten worden. Hierna zijn ze af en klaar om op te eten!