Vlindercake

Een cake is lekker, maar ziet er natuurlijk niet zo leuk uit. In deze DIY leer je een cake in vlindervorm te maken die haast te mooi is om op te eten!

Wat heb je nodig:
• 240 gram boter
• 320 gram suiker
• 4 eieren
• 1 eetlepel vanille-extract
• 480 gram bloem
• 1 theelepel bakpoeder
• 250 ml melk
• Zeef
• Handmixer

 

Voor de botercrème
• 200 gram boter
• 250 gram poedersuiker
• Kleurstof

 

Stappen
1. Mix de boter schuimig en voeg daar daarna de suiker beetje bij beetje aan toe. Doe hier het vanille-extract bij en mix het goed door.


2. Voeg nu een voor een de eieren toe tijdens het mixen van het beslag.


3. Zeef de bloem, bakpoeder en zout. Voeg deze droge ingrediënten toe aan het beslag en mix het goed door. Doe dan de melk bij het beslag en mix dit ook even goed door.


4. Giet het beslag in de springvorm en doe hem in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 45 minuten. Check af en toe even of de cake niet te bruin wordt!


5. Als de cake klaar is, is het belangrijk dat hij goed afkoelt. Als de cake goed is afgekoeld, kun je ‘m gaan snijden. Snij de cake doormidden en doe dan deze 2 helften ook doormidden. Doe dit zodat er een soort peace-teken ontstaat. Leg de stukken cake in de vorm van een vlinder.


6. Nu ga je de cake versieren. Doe dit met botercrème (mix hiervoor de boter, het poedersuiker en kleurstof in jouw favoriete kleur) en verschillende snoepjes en chocolaatjes. Daarna is jouw vlindercake klaar!


7. Tadaa en je hebt een prachtige vlinder!