Sweet Cookies

In deze DIY ga je sweet cookies maken die niet alleen heel lekker zijn, maar ook nog eens heel vet zijn om te zien. Je kunt er namelijk doorheen kijken!

Wat heb je nodig:

  • 225 gram ongezouten boter op kamertemperatuur 

  • 225 gram fijne suiker

  • 1 losgeklopt ei 

  • Halve theelepel vanille aroma 

  • Snufje zout 

  • 450 gram bloem gezeefd + wat extra om te bestuiven 

  • Zuurtjes

  • Uitsteekvormpjes 

  • Diepvrieszakjes 

  • Hamer 

 

Stap 1

Klop de boter en suiker tot een korrelig mengsel. 



Stap 2

Voeg het losgeklopte ei, de vanille aroma en het zout toe en meng dit goed door elkaar. 



Stap 3

Voeg stapje voor stapje de bloem toe en meng dit met de andere ingrediënten tot het deeg een goed geheel is. 



Stap 4

Kneed het deeg tot een bal en wikkel het hierna in huishoudfolie. Heb je dat gedaan, leg het dan 2 uur in de koelkast. 



Stap 5

Bestuif het aanrecht met bloem en rol de bal uit tot een plak met een dikte van ongeveer 3-4 mm. 



Stap 6

Steek nu met de uitsteekvormpjes voorzichtig de koekjes eruit en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Met een kleiner vormpje steek je vervolgens het hart van de koekjes eruit, dit wordt het doorschijnende deel. Maak zoveel koekjes als je kunt maken van het deeg. 



Stap 7

Sorteer de zuurtjes per kleur en doe ze in een diepvrieszakje. Sla ze nu met een hamer in stukjes. Doe dit bij alle kleurtjes. 



Stap 8

Doe nu de zuurtjes in het gat van de koekjes. Zorg er wel voor dat het zuurtje niet buiten het gat komt. 



Stap 9

Doe de koekjes 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat ze daarna even afkoelen op de bakplaat tot ze hard zijn. En je raad al wat je er daarna mee moet doen… opeten natuurlijk!