Winterse IJstaart

Als ik aan de winter denk, denk ik aan sneeuw en ijs. Hoogste tijd dus om een ijstaart te maken. Deze ijstaart is ook heerlijk voor de feestdagen.

Wat heb je nodig:

  • Cake 

  • 2 verschillende smaken ijs 

  • Merengueschuim

  • Pareltjes 

  • Glazen kom 

  • Huishoudfolie  

  • Gasbrander die geschikt is voor in de keuken 

 Stappen

1. Pak de kom in met huishoudfolie. 

2. Snijd nu de cake in plakken en doe een laag in de kom. 

3. Doe nu een laag ijs in de kom van één smaak. Doe daarna de andere smaak erboven op. 

4. Herhaal dit tot de kom tot de nok vol zit. 

5. Sluit af met een cakelaag. 

6. Stop de kom een nacht in de vriezer, totdat de inhoud helemaal hard is geworden. 

7. Als hij uit de vriezer komt, draai je de kom om en haal je de ijstaart uit de kom. 

8. Bedek de ijstaart met merengueschuimtoefjes. 

9. Strooi hier nog wat pareltjes overheen.

10. Maak de toefjes lichtbruin met een gasbrandertje. LET OP: Laat dit doen door één van jouw ouders. 

11. Nu is de ijstaart klaar om te serveren.