Peperkoek Hart maken

Hoe leuk is het om een hart van peperkoek te geven als cadeautje? Daar is het helemaal de tijd voor! In deze DIY leer je er zelf eentje te maken.

Wat heb je nodig:

  • 3 eetlepels honing 

  • 4 eetlepels donkere stroop 

  • 50 gram ongezouten boter 

  • 75 gram donkere basterdsuiker 

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel 

  • Halve theelepel gemalen kaneel 

  • 3 theelepels gemalen gember 

  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat 

  • Snufje gemalen kruidnagel 

  • Snufje zout 

  • 1 eetlepel fijngehakte stemgember 

  • Fijn geraspte schil van een halve sinaasappel 

  • 1 groot ei 

  •  
  • 1 eiwit 

  • 250 gram poedersuiker (gezeefd) 

  • Roze voedingskleurstof 

  • Plastic folie

  • Mesje 

  • Eetbare parels 

 

Stap 1

Doe de honing en de stroop in een pannetje. 

Stap 2

Voeg de boter en basterdsuiker toe en laat het smelten. 

Stap 3

Als het gesmolten is haal je het van het vuur en laat je het even afkoelen. 

Stap 4

Zeef het meel, de specerijen en het zout in een kom en voeg dan het stemgember en de geraspte sinaasappelschil toe en meng alles. 

Stap 5

Maak een kuiltje in het midden en voeg het gesmolten honing/boter-mengsel en een losgeklopt eitje toe. Meng het goed met een houten spatel en bedek de kom met plastic folie. Zet het 4 uur in de koelkast. 

Stap 6

Bestuif het aanrecht met bloem en rol het koekdeeg hierna uit tot een dikte van nog net geen centimeter. 

Stap 7

Snij met een mesje een hart uit het deeg en leg ‘m op een bakplaat en bak deze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. 

Stap 8

Als het hart uit de oven komt laat je het even afkoelen. Nu kun je het glazuur gaan maken. Meng hiervoor 1 eiwit met het poedersuiker. 

Stap 9

Doe het in een spuitzak en maak er leuke figuurtjes mee op het hart. 

Stap 10

Doe als finishing touch nog eetbare parels op de glazuur-figuurtjes. Doe dit wel gelijk na het versieren van de peperkoek, anders is het glazuur al hard en dan kunnen ze er niet meer op. Leef je helemaal uit!