Peperkoek Hart maken
Wat heb je nodig:
-
3 eetlepels honing
-
4 eetlepels donkere stroop
-
50 gram ongezouten boter
-
75 gram donkere basterdsuiker
-
225 gram zelfrijzend bakmeel
-
Halve theelepel gemalen kaneel
-
3 theelepels gemalen gember
-
¼ theelepel gemalen nootmuskaat
-
Snufje gemalen kruidnagel
-
Snufje zout
-
1 eetlepel fijngehakte stemgember
-
Fijn geraspte schil van een halve sinaasappel
-
1 groot ei
-
1 eiwit
-
250 gram poedersuiker (gezeefd)
-
Roze voedingskleurstof
-
Plastic folie
-
Mesje
-
Eetbare parels
Stap 1
Doe de honing en de stroop in een pannetje.
Stap 2
Voeg de boter en basterdsuiker toe en laat het smelten.
Stap 3
Als het gesmolten is haal je het van het vuur en laat je het even afkoelen.
Stap 4
Zeef het meel, de specerijen en het zout in een kom en voeg dan het stemgember en de geraspte sinaasappelschil toe en meng alles.
Stap 5
Maak een kuiltje in het midden en voeg het gesmolten honing/boter-mengsel en een losgeklopt eitje toe. Meng het goed met een houten spatel en bedek de kom met plastic folie. Zet het 4 uur in de koelkast.
Stap 6
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het koekdeeg hierna uit tot een dikte van nog net geen centimeter.
Stap 7
Snij met een mesje een hart uit het deeg en leg ‘m op een bakplaat en bak deze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Stap 8
Als het hart uit de oven komt laat je het even afkoelen. Nu kun je het glazuur gaan maken. Meng hiervoor 1 eiwit met het poedersuiker.
Stap 9
Doe het in een spuitzak en maak er leuke figuurtjes mee op het hart.
Stap 10
Doe als finishing touch nog eetbare parels op de glazuur-figuurtjes. Doe dit wel gelijk na het versieren van de peperkoek, anders is het glazuur al hard en dan kunnen ze er niet meer op. Leef je helemaal uit!