
Tulband maken
Wil je de barbietaart gaan maken, dan moet je daarvoor 2 tulbanden gemaakt hebben. Gebruik 2 verschillende vormen voor een leuker effect: de een wat breder dan de ander, bijvoorbeeld.
Wat heb je nodig:
- 300 gram boter
- 250 gram suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
1 mespuntje zout
-
350 gram (gezeefd) zelfrijzend bakmeel
-
6 eetlepels melk
-
10 druppels citroenaroma
-
2 afwijkende tulband-vormen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Stap 2
Roer de boter tot room.
Stap 3
Voeg lepel voor lepel de suiker en de vanillesuiker toe en roer dit goed door.
Stap 4
Nu voeg je de eieren, het citroenaroma en het zout toe en mix je dit tot een gladde massa.
Stap 5
Voeg het gezeefde bakmeel en de melk en roer dit totdat het beslag traag van de lepel valt.
Stap 6
Vet de tulband in en doe het beslag in de vorm.
Stap 7
Doe de vorm voor 80 minuten in de oven. Om zeker te weten dat de cake gaar is, steek er een saté-prikker in. Als deze er schoon uitkomt, is de cake klaar!