Tulband maken

Wil je de barbietaart gaan maken, dan moet je daarvoor 2 tulbanden gemaakt hebben. Gebruik 2 verschillende vormen voor een leuker effect: de een wat breder dan de ander, bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig:

  • 300 gram boter
  • 250 gram suiker  
  • 1 zakje vanillesuiker 

  • 1 mespuntje zout 

  • 350 gram (gezeefd) zelfrijzend bakmeel 

  • 6 eetlepels melk 

  • 10 druppels citroenaroma 

  • 2 afwijkende tulband-vormen 

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 160 graden. 



Stap 2

Roer de boter tot room. 



Stap 3

Voeg lepel voor lepel de suiker en de vanillesuiker toe en roer dit goed door. 



Stap 4

Nu voeg je de eieren, het citroenaroma en het zout toe en mix je dit tot een gladde massa. 



Stap 5

Voeg het gezeefde bakmeel en de melk en roer dit totdat het beslag traag van de lepel valt. 



Stap 6

Vet de tulband in en doe het beslag in de vorm. 



Stap 7

Doe de vorm voor 80 minuten in de oven. Om zeker te weten dat de cake gaar is, steek er een saté-prikker in. Als deze er schoon uitkomt, is de cake klaar!