Spiegeltaart

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand??? Nee! Deze taart hangt niet aan de wand, maar je kunt jezelf er wel in bewonderen.

Wat heb je nodig: 

  • 20 gram gelatine poeder 

  • 120 ml water 

  • 300 gram glucose 

  • 300 gram suiker 

  • 150 ml water 

  • 200 gram gecondenseerde melk 

  • 300 gram witte chocolade (in stukjes) 

  • Gebakken cake 

  • Voedingskleurstoffen 

 

Stap 1

Doe de gelatine poeder bij 120 ml water in een kommetje en laat dit een paar minuten staan, totdat het dik is geworden. 



Stap 2

Ondertussen doe je de glucose, suiker en water (150 ml) in een pannetje. Laat dit even staan, totdat het begint te borrelen. 



Stap 3

Haal de pan van het vuur. 



Stap 4

Doe de gelatine in het pannetje en roer dit goed, zodat de gelatine door de warmte kan smelten. 



Stap 5

Nu voeg je de gecondenseerde melk toe en roer dit ook even door. 



Stap 6

Doe snel de witte chocoladestukjes erbij. Door de warmte van het mengsel smelt de chocolade. 



Stap 7

Verdeel het mengsel in twee kommen. 



Stap 8

Voeg nu de kleurstof toe en roer dit even door. 



Stap 9

Ga nu met de staafmixer door het mengsel zodat er geen stukjes meer zijn en alles goed is vermengd. 



Stap 10

Zet de cake op een kommetje of beker die kleiner is dan de cake. Met daaronder een bakvorm of plateau om het glazuur op te vangen. 



Stap 11

Giet nu het glazuur mengsel over de cake. 

 

Stap 12

Laat dit even staan en haal de druppels aan de onderkant weg. 



Stap 13

TADAAAA