Glamour Pepernoten

Deze pepernoten zijn niet alleen shiny en cool, maar ook nog eens superlekker!

Wat heb je nodig:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel 

  • 10 gram speculaaskruiden 

  • 1 mespuntje zout 

  • 200 gram Zeeuwse keukenstroop 

  • 100 gram koude boter (in blokjes) 

  • Glazuur (poedersuiker en water) 

  • Satéprikker of lepeltje

  • Pareltjes 

 

Stap 1

Zeef het bakmeel boven een kom en meng de speculaaskruiden erdoor. Voeg de stroop en boter toe en kneed het tot een samenhangende deegbal. 

Stap 2

Pak de deegbal in met vershoudfolie en leg hem 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden.


Stap 3

Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm 4 rollen van 1 centimeter dik. Snijd de rollen in stukjes van 1 centimeter en rol elk stukje tot een balletje. 

Stap 4

Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, in nette rijtjes. Druk licht aan en bak ongeveer 12 minuten in de oven. 

Stap 5

Ondertussen maken we de versiering voor de pepernoten. Maak glazuur door een paar druppeltjes water toe te voegen aan de poedersuiker en roer tot je een glad mengsel hebt. Doe het de parels in verschillende bakjes. Je kunt ook kleurtjes mixen. 

Stap 6

Haal de bakplaat uit de oven en laat de pepernoten afkoelen. 

Stap 7

Versier de pepernoten door glazuur op de bovenkant te doen met daarop wat parels.