Kwarktaart
Wat heb je nodig:
-
300 gram aardbeien
-
200 gram Mariabiscuits
-
100 gram roomboter
-
2 eetlepels water
-
500 gram kwark
-
200 gram witte basterdsuiker
-
250 milliliter slagroom
-
12 gelatineblaadjes
-
1 perssinaasappel
Stap 1
Doe de gelatineblaadjes in een bakje water en laat dit 5 minuten weken.
Stap 2
Verkruimel de koekjes door de koekjes in een zakje te doen en kapot te slaan.
Stap 3
Doe de kruimels in een kom en meng dit met de gesmolten boter en 2 eetlepels water.
Stap 4
Vet de bakvorm in met wat boter en doe op de onderkant een bakpapiertje.
Stap 5
Verdeel het koekmengsel op de bodem met een lepel.
Stap 6
Pureer de aardbeien.
Stap 7
Pers de sinaasappel uit en doe dit in een pannetje.
Stap 8
Verwarm het sinaasappelsap en haal het pannetje daarna van het vuur.
Stap 9
Knijp de gelatine uit en voeg dit toe aan het warme sinaasappelsap. Meng dit even goed met elkaar.
Stap 10
Meng in een kom: de kwark, suiker, de gepureerde aardbeien en het sinaasappelmengsel.
Stap 11
Klop in een andere kom de slagroom stijf.
Stap 12
Spatel de stijve slagroom luchtig door het kwarkmengsel.
Stap 13
Verdeel dit mengsel vervolgens over de koekbodem.
Stap 14
Zet dit in de koelkast voor minimaal 3 uur.
Stap 15
Als de taart uit de koelkast komt, versier ik deze met wat aardbeien en pareltjes.