Havermoutkoekjes
Wat heb je nodig:
Deeg
-
4 eetlepels boter op kamertemperatuur
-
3 eetlepels honing
-
2 eetlepels bloem
-
80 gram havermout
-
2 eetlepels amandel- of sojamelk
-
Paar drupjes vanille extract (hooguit 3)
-
snufje zout
Topping
-
Mascarpone
-
Frambozen
-
Honing
Stap 1
Meng alle ingrediënten in een kom tot een deegje. Dit doe ik met een vorkje.
Stap 2
Leg een bakpapiertje op de bakplaat.
Stap 3
Pak een lepel en doe een grote schep van het deeg op de bakplaat en druk dit plat tot een mooi koekje.
Stap 4
Doe dit bij alle koekjes en bak ze 15-20 minuten op 180 graden.
Stap 5
Ze zijn goed als de randjes bruin worden.
Stap 6
Laat ze goed afkoelen, zodat ze knapperig worden. In het begin zullen de koekjes zacht zijn, maar ze worden dus hard.
Stap 7
Ik maak een topping door wat mascarpone met wat honing en frambozen te mengen.
8. Ik doe een klein beetje van de topping op het koekje.
9. Tadaa.