Havermoutkoekjes

Kun je ook geen genoeg krijgen van zelfgebakken koekjes? In deze koekjes zit minder suiker, dus dan mag je er best één extra eten ;)

Wat heb je nodig:

Deeg

  • 4 eetlepels boter op kamertemperatuur 

  • 3 eetlepels honing 

  • 2 eetlepels bloem 

  • 80 gram havermout 

  • 2 eetlepels amandel- of sojamelk 

  • Paar drupjes vanille extract (hooguit 3)

  • snufje zout

Topping

  • Mascarpone 

  • Frambozen 

  • Honing

 

Stap 1

Meng alle ingrediënten in een kom tot een deegje. Dit doe ik met een vorkje. 



Stap 2

Leg een bakpapiertje op de bakplaat. 



Stap 3

Pak een lepel en doe een grote schep van het deeg op de bakplaat en druk dit plat tot een mooi koekje. 



Stap 4

Doe dit bij alle koekjes en bak ze 15-20 minuten op 180 graden. 



Stap 5

Ze zijn goed als de randjes bruin worden.

 

Stap 6

Laat ze goed afkoelen, zodat ze knapperig worden. In het begin zullen de koekjes zacht zijn, maar ze worden dus hard.

 

Stap 7

Ik maak een topping door wat mascarpone met wat honing en frambozen te mengen. 

8.    Ik doe een klein beetje van de topping op het koekje. 

9.    Tadaa.