Scary Spinnentaart
Wat heb je nodig:
-
4 eieren
-
100 gram suiker
-
75 gram bloem
-
25 gram maïzena
-
6 gram vanillesuiker
Voor de vulling
-
Jam (aardbeien)
Voor het glazuur
-
Water
-
Poedersuiker
-
Kleurstof
Stap 1:
Warm de oven voor op 150-160 graden.
Stap 2:
Klop met een handmixer de eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig geheel.
Stap 3:
Voeg de bloem en maïzena toe door boven de kom te zeven.
Stap 4:
Spatel rustig de bloem erdoorheen, zodat de lucht erin blijft.
Stap 5
Vet een springvorm (18 cm) in en doe op de onderkant een bakpapiertje.
Stap 6
Doe het beslag in de vorm.
Stap 7
Zet de taart 40 minuten in de oven.
Stap 8:
Als de taart klaar is, haal je hem uit de oven, plaats je hem meteen op de kop op een platte ondergrond en laat je hem afkoelen.
Stap 9:
Als de taart is afgekoeld, snijd je hem doormidden, zodat we hem kunnen vullen met jam. Dit is bloed..
Stap 10:
Ik maak glazuur door water met poedersuiker en kleurstof te mengen. Let op dat het niet te dun is… Maar ook niet te dik.
Stap 11
Over de bovenkant van de taart giet ik wat glazuur in wit.
Stap 12
Hier maak ik weer rondjes op met roze..
Stap 13
Nu ga ik met een satéprikker lijnen trekken, zodat er een spinnenwebpatroon ontstaat.
Stap 14
Tadaaa