Sweet Sushi

Ik ben gek op sushi, maar veel mensen houden niet van rauwe vis. Maar met deze sweet sushi is dat geen probleem.

 

Wat heb je nodig:

  • 6 kopjes gepofte rijstkorrels 
  • 4 kopjes marshmallows 

  • 4 eetlepels boter 

  • snoep: bijvoorbeeld wormen en visjes, dropveters en dropmatten 

 

Maki (sushi rol) 

Stap 1
Doe de boter en de marshmallows in een schaal. 

Stap 2
Verwarm de marshmallows en boter in de magnetron totdat het een beetje gaat smelten. 

Stap 3
Roer dit even om en als het nog niet glad genoeg is, doe je het nog even in de magnetron. 

Stap 4
Doe de gepofte rijstkorrels erbij en roer deze erdoor met een spatel. Als het nodig is, kan je er nog wat extra toevoegen, want het mag niet te nat zijn. 

Stap 5 
Leg het mengsel op de bakplaat en druk dit plat tot een dunne laag. 

Stap 6 
Laat de laag even rusten. 

Stap 7 
Als je een tijdje hebt gewacht, kan het snoep erop en kunnen we gaan rollen. 

Stap 8 
Leg de snoepjes op het rijstmengsel en rol deze op zoals je ook bij een echte sushi zou doen. 

Stap 9 
Snijd de rol af en leg deze apart. 

Stap 10 
Snijd de rol in plakjes en doe daar een zure mat omheen. 

Nigiri 
  

Stap 1 

Snijd uit het uitgestreken mengsel blokjes. 

Stap 2 
Leg op die blokjes een snoepje met daarom heen een zure mat of dropveter.