Lasagne Cactusfruit

Een stekelige lasagne. Wist je dat je de vruchten van een cactus kunt eten? Top kok Hugo Kennis heeft een lekker recept bedacht voor Jill.

Wat heb je nodig:

  • 4 cactusvijgen 

  • 250 ml slagroom  

  • 8 eetlepels suiker 

  • 1 peul verse vanillie 

  • 12 kletskoppen 

  • 1 pitahaya 

  • 1 bosje verse munt 

 

Verder gebruiken we: 

  • 1 flinke kom (slagroom in te kloppen) 

  • 1 garde 

  • 1 snijplank 

  • 1 koksmes 

  • 1 vork 

  • 4 bordjes om op te maken 

  • 1 lepel 

  • 1 paar handschoenen (vrucht te schillen, zitten kleine weerhaakjes aan die vrucht) 

 

Stap 1

Klop de slagroom samen met het merg van de vanille peul en de suiker stijf in een kom. 

 

Stap 2

Schil de vijg en snijd in plakjes. 

 

Stap 3

Pluk de munt en snijd dunne reepjes.

 

Stap 4

Snijd de pitahaya in mooie partjes (voor de garnering).

 

Stap 5

Bouw nu laag voor laag de lasagne op met de vijg room en kletskoppen en garneer af met de munt en de pitahaya.