Sweet Taco's
Wat heb je nodig:
-
150 gram boter
-
250 gram suiker
-
0,5 liter water
-
500 gram bloem
-
1 mespunt kaneel
-
2 eieren
Als vulling gebruik ik:
-
IJs
-
Gesmolten chocolade
-
Springels
Voor dit recept gebruik ik een wafelmaker. Heb je er geen in huis? Kijk eens bij een kringloopwinkel, daar kan je er vast een op de kop tikken!
Stappen
Stap 1
We gaan het beslag voor de wafels maken. Met een handmixer mixen we de boter, de suiker, het water, de bloem, kaneel en de eieren in een kom tot beslag.
Stap 2
De wafelmaker is al goed heet als je een lepel beslag op de plaat legt. Nu druk je de hendel goed aan, zodat er een mooie wafel ontstaat.
Stap 3
Leg alvast twee boeken klaar, want als de wafel uit de wafeltang komt, kan je ‘m tussen de twee boeken in de taco-vorm buigen.
Stap 4
Zo de wafel is klaar, we gaan ‘m vormen. Je legt ‘m tussen de boeken en legt je hand er tussen. Nu kan de wafel afkoelen en als hij is afgekoeld blijft de wafel krom.
Stap 5
Als de wafels zijn afgekoeld gaan we ze vullen met ijs. Helemaal tot aan de rand.
Stap 6
De sweet taco’s met ijs gaan weer terug de vriezer in, zodat het ijs goed in de wafel blijft.
Stap 7
Na een half uurtje kun je de taco’s weer uit de vriezer halen en ze in de gesmolten chocolade dippen.
Stap 8
Laat de chocolade even goed uitlekken voor je de taco’s serveert. En als het je het leuk vindt, versier je ze nog met wat strooiparels van suiker.