De drie meest gevaarlijke spinnen op de wereld!

In een bad gaan met een spin, zou jij dit durven? Deze spin was natuurlijk niet gevaarlijk, maar er zijn wel een aantal gevaarlijke spinnen op de wereld. Wij hebben de drie gevaarlijkste spinnen voor jou op een rijtje gezet.

Voor iedereen die al een beetje bang is geworden, deze enge en gevaarlijke spinnen leven niet in Nederland!

 

3. De bruine Weduwe 

Heb je wel eens gehoord van de Zwarte Weduwe spin? De bruine familie van deze spin is net zo gevaarlijk. Wanneer je door deze spin gebeten wordt, kun je verlamde spieren krijgen. Dat betekent dat je deze spieren niet meer kan gebruiken. Het is heel pijnlijk en eng, maar niet levensgevaarlijk. De Bruine Weduwe is een spin die niet zo snel je huis kan vinden, omdat hij erg moeilijk kan lopen buiten zijn web. Het grootste risico loop je dus wanneer je zijn rust in zijn web verstoord.

 

2. De Zwarte Weduwe 

Rond 1950 vielen verschillende doden door deze giftige spin. De Zwarte Spin staat bekend als meest dodelijke spin ter wereld. Dat is niet helemaal waar, want de spin komt inmiddels veel minder vaak in de buurt van mensen. Er is een speciaal tegengif gemaakt om te zorgen dat er minder dodelijke slachtoffers vallen. Je herkent de spin aan zijn rode zandloper op zijn rug. Leuk weetje: De spin dankt zijn naam aan de vrouwtjes van zijn soort. Zij willen namelijk het mannetje vermoorden na het paren. Doordat ze alleen achterblijven na het overlijden van het mannetje zijn ze weduwe.

 

1. Phoneutria

Deze spin staat bekend als de “bananenspin”, omdat hij vaak is meegereisd met ingevoerde ladingen fruit. De meest giftige spin ter wereld komt eigenlijk alleen in Midden-Amerika voor, dus zonder de bananen kan hij nooit in Nederland komen. De Phoneutria bijt alleen met gif als hij zich bedreigd voelt. Als hij gif loslaat dan is dit heel erg sterk. Daarom staat de Phoneutria op nummer 1 van de meest gevaarlijke en giftige spinnen ter wereld. De Phoneutria kan ook bijten als hij zich niet bedreigd voelt, hij laat dan ook het gif niet los.