Alles over stunten!

Stunten op een fiets, zou jij dit durven? Er zijn natuurlijk nog veel meer voorwerpen waarmee je kan stunten, wij hebben de leukste voor jou op een rijtje gezet.

Skates
Stuntskaten wordt ook wel ‘aggressive skating’ genoemd. Bij aggressive skaten doe je allemaal stunts.. Je kan hiervoor niet je normale skates gebruiken. Er zijn speciale stunt skates en er zijn speciale skatebanen waar je kan oefenen. 

Je zou in de zomer natuurlijk een lekker rondje kunnen gaan skaten met je familie. Of vind je dat te saai? Misschien is stuntskaten wel iets voor jou! Zoals je net al hebt gelezen zijn hier speciale skates voor nodig. Stuntskates zijn extra sterk en hebben speciale wieltjes, dit maakt ze perfect om mee te stuntskaten. Ze zijn dus geschikt om mee te stunten, maar minder comfortabel. Je zou ook wat moeten inleveren op snelheid, want ze zijn een stuk langzamer.

Stuntstep
Naast skates heb je natuurlijk ook nog de step waarmee je kan stunten. Een stuntstep is een speciale versie van een gewone step, hij kan vaak niet worden opgevouwen of in hoogte worden versteld. De step weegt meer dan een normale step en heeft vaak speciale systemen. Daardoor kan de step goed gebruikt worden voor het maken van stunts.

BMX
En dan tot slot hebben we ook nog de BMX. De BMX is een off-road fiets die speciaal gemaakt is om te racen en te stunten. De fietsen zijn veel kleiner dan een normale fiets en de banden van de BMX zijn dikker. De fietsen zijn speciaal gemaakt om tegen hoge krachten te kunnen.
Je hebt een verschil tussen BMX racen en BMX freestylen. Bij het racen gaat het erom om zo snel mogelijk een parcours af te leggen en bij freestyle doe je allemaal trucs of sprongen.

Ben jij al helemaal enthousiast geworden om te oefenen? Ga dan snel aan de slag. In het begin kan het even lastig zijn maar hoe meer oefent, hoe beter je wordt! Trek wel je bescherming aan tijdens het skaten. Veel plezier!