Waarom zijn jongeren beter in gamen dan volwassenen?

Het is natuurlijk geen geheim dat jongeren beter zijn in gamen dan onze ouders, opa’s, oma’s, tantes en ooms. Maar waarom zijn jongeren eigenlijk beter in gamen? Dat lees je in dit artikel!                           

In aflevering 2 van Family Drop hebben we gezien dat moeders en oma’s niet zo goed zijn in gamen als de jongeren.  Joran Bawz ging aan de slag met de game Brawl Stars. Voor jullie een bekende game natuurlijk, maar de oma van Tim had er nog nooit van gehoord!                                                                         

Het begint natuurlijk met de leeftijd. Hoe jonger je bent, hoe meer nieuwe dingen je leert. Je bent er dus aan gewend om nieuwe dingen te leren. Je hebt meer geduld, uithoudingsvermogen en tijd. Ook geef. Je niet zo snel op en als je verliest, dan probeer je het gewoon weer opnieuw.

Volwassenen hebben al veel geleerd. Ze zijn het niet helemaal meer gewend om ergens opnieuw aan te beginnen. Daarnaast hebben ouderen mensen ook minder tijd. Zij hebben eigenlijk het liefst dat ze alles meteen kunnen. Dat gaat natuurlijk niet en daarom geven ze het sneller op!

Voor de meeste games is een goed reactievermogen erg belangrijk. Hoe ouder je wordt, hoe minder goed je reactievermogen werkt. Grote kans dus dat als je wilt gamen met je opa of oma, je moet beginnen met een potje online scrabble. Of weet jij een ander spelletje die je ze kan leren?

Geef vooral de hoop niet op. Het is niet zo dat je ouders, opa’s en oma’s niet kunnen leren gamen. Ze moeten er alleen wel wat geduld voor zoeken. Maar daar kan jij ze vast bij helpen.