Alles over TikTok

TikTok is dè social media trend sinds de eerste lock-down vorig jaar. Heb jij wel eens een transition gemaakt? Wist je trouwens dat TikTok gebruikers gemiddeld 52 minuten per dag op TikTok zitten? Meer over TikTok lees je hier.

Misschien was je het al vergeten; maar zegt je de naam ‘Musical.ly nog iets? Zo heette de app namelijk voordat ‘’TikTok’’ er was. Tiktok is een app waarmee je filmpjes van maximaal 60 seconde maken en bekijken. Het leuke aan TikTok is; iedereen kan een trend starten. Je hoeft hiervoor helemaal geen bekende TikTokker te zijn. Als jouw filmpje goed wordt bekeken en geliked door een aantal mensen, kan het zomaar zo zijn dat je viral gaat!

 

TikTok en veiligheid


Veiligheid op social media is heel belangrijk. Als je een openbaar account hebt op TikTok, kan de hele wereld jouw video’s bekijken en dus niet alleen jouw vrienden en vriendinnen. Daarom is het handig om je account op ‘’privé’’ te zetten, of alles wat je openbaar plaatst eerst aan een van je ouders/verzorgers te laten zien.

 

Hoe ga je viral?


Er zijn een aantal dingen die ervoor zorgen dat een video viral kan gaan. Je kunt bijvoorbeeld een populaire sound gebruiken. Als je een bekende sound gebruikt, vinden mensen je video sneller. Je kunt ook gebruik maken van een trend, zoals een vette transition of een trending #. In het beste geval creëer je zelf een heel nieuw idee en begin je je eigen TikTok trend!  Doe jij al mee met de #Familydrop challenge op TikTok? We zien jouw filmpje heel graag voorbijkomen. Wie weet win jij wel een van de prijzen!