Dit is een oud bericht. De informatie op deze pagina klopt misschien niet meer.

Kom in actie voor meer bomen! 🌳😎

Er is steeds minder bos in Nederland! En dat is slecht nieuws… 😢 Daarom voeren we met Zapp Your Planet actie voor meer bomen. Want bomen zorgen voor schone lucht, schaduw én verkoeling. En dat is niet alleen belangrijk voor ons als mens, maar óók voor alle dieren die in het bos wonen! Kom in actie en doe mee! We planten al 1 boom voor €7,50🌳

Hoe jij kunt helpen?!

Samen met jou willen we zoveel mogelijk bomen planten. 1 boom 🌳 = €7,50. In actie komen is trouwens super makkelijk! Bijvoorbeeld door geld op te halen met een ‘Eikje-voor-karweitje’ voor je ouders. En met het geld wat je ophaalt help je mee aan deze toffe bomenactie! Wel even aan je ouders vragen of ze je willen helpen met het doneren van je ingezamelde geld. 


Ready?! Kom samen met ons in actie en zamel zoveel mogelijk geld in voor meer bomen! 😎 #beaboss


Actietips

Heb je inspiratietips nodig voor acties? Geen probleem! Komt ie: 

➡️ Bak Cupcakes en verkoop ze! Smullennnnn! 

➡️ Oude spullen verkopen

➡️ Boodschappen doen voor je ouders/verzorgers

➡️ Auto’s of fietsen wassen

➡️ Doe een sponsorloop ren bijvoorbeeld 10 rondjes en vraag per rondje een donatie. 

➡️ Geef een straatoptreden! 

➡️ Kun jij goed zingen of acteren? Organiseer een online-optreden voor een Tikkie! Vraag bijvoorbeeld aan je ouders of ze je willen helpen met een Tikkie. Wanneer iemand de Tikkie heeft betaald krijgen ze de link naar jouw optreden  😎 

➡️ Vraag aan je ouders of je een eikje-voor-karweitje kan doen! Bijvoorbeeld: Jij dekt en ruimt de hele week de tafel af, harkt de blaadjes in de tuin bij elkaar of stofzuigt de woonkamer.

➡️ Haal statiegeldflessen op! Doe een briefje door de brievenbus bij al jouw buren, dat je langskomt op een bepaalde datum om statieflessen op te halen voor Zapp Your Planet! Oh, en vergeet dan ook niet te zeggen dat ze zelf ook een boom kunnen planten :) 

Let wel op! Doe je acties natuurlijk wel helemaal Coronaproof 😎

Jaa, er is ook een écht Zapp Your Planet Bos!

Tijdens deze Zapp Your Planet actie worden door heel Nederland bomen geplant. Dus niet alleen in het Zapp Your Planet Bos. Wist je dat Staatsbosbeheer de bomen voor ons plant door heel Nederland?! Zij gaan de komende tijd voor ons aan de slag. 

Maar dat niet alleen! Rachel en Anne-Mar gaan aan de slag met de ideeën van kinderen om het bos nog leuker te maken. Met de hulp van de ZYP-Boss komen deze ideetjes in het enige echte Zapp Your Planet Bos te staan! 

Wil je het Zapp Your Planet Bos bezoeken? Dat kan! Het Zapp Your Planet Bos ligt in Almere. En jij kunt zelf ook nog jouw ideetjes voor het Zapp Your Planet Bos met ons delen via onze Insta @zappyourplanet.

Woon jij niet in de buurt van het Zapp Your Planet Bos en heb jij een idee om een bos bij jou in de buurt nog leuker te maken? Check dan via www.staatsbosbeheer.nl welke boswachter bij jouw bos hoort. Bij hem/haar kun je dan al je plannen kwijt!

Oh, en vergeet natuurlijk niet te kijken voor het eindresultaat: vanaf zaterdag 6 maart op NPO ZAPP!

 

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, Buitenfonds en de Nationale Boomfeestdag