WOOP WOOP! ????we hebben samen 80.462 euro opgehaald!! ????

Afgelopen weken zijn wij met jou, NPO Zapp, Wereld Natuur Fonds (WWF) en EO in actie gekomen voor de walvis en hebben zo de jacht geopend op plastic! EN HOE?! We hebben samen 80.462 euro opgehaald! Dat zijn ruim 320.000 grote plastic flessen en maar liefst 536.000 kleine plastic flesjes die dankzij jouw inzet niet in de natuur zijn beland. MEGA bedankt voor al jullie mooie acties ????

Op donderdag 1 juli onthulden wij samen met Freek Vonk, Anne Appelo en Janouk Kelderman het eindbedrag van 80.462 euro. Ook de directeur van Statiegeld Nederland Raymond Gianotten en staatssecretaris Stientje van Veldhoven waren erbij.

Er is namelijk veel om te vieren! Niet alleen een fantastisch mooi eindbedrag, maar ook het feit dat je vanaf 1 juli je kleine plastic flesje in kunt leveren voor statiegeld. 

 

Freek Vonk is trots op jullie: “Fantastisch om te zien hoe kinderen zich ingezet hebben om de walvissen te helpen en de toestroom van plastic naar oceanen te stoppen! De walvissen kunnen onze hulp goed gebruiken en met dit bedrag kan het WWF enorm veel plastic uit het water halen. Nu er inmiddels ook statiegeld op kleine plastic flesjes zit, hoop ik dat er nog minder plastic in de natuur rondzwerft, daar gaan we voor!”

Ook Oskar, plasticexpert bij WWF vindt jullie inzet fantastisch: “Ik ben echt trots op alle kinderen die mee hebben gedaan. Het geld dat met Zapp Your Planet: Plasticjagers is opgehaald gebruikt het Wereld Natuur Fonds op plekken in de wereld waar het plastic probleem groot is. Zo wordt er bijvoorbeeld met vijf euro al tien kilo afval uit het water gehaald, wordt met twintig euro het afval van een gezin een heel jaar lang naar een afvalstation gebracht en wordt met driehonderd euro één gewond zeedier voor een dag goed verzorgd. Dit alles om de walvissen en andere zeedieren in de oceanen te helpen.”

Ben je nog bezig met actievoeren? Geen probleem, je kunt je geld nog steeds doneren op de website van WWF: www.wwf.nl/plasticjagers.