WAUW! ????11.640 euro opgehaald voor meer bomen in Nederland ????

De afgelopen weken kwamen wij met jou in actie voor meer bomen in Nederland. Samen hebben we 11.640 euro opgehaald! Dat zijn 1.552 bomen die geplant kunnen worden door Staatsbosbeheer. "Er is heel veel CO2 in de lucht, daarom vind ik het goed dat er bomen worden geplant. En die bomen zijn ook fijn voor de dieren”, geeft één van jullie als motivatie voor de donatie. 

DANK DANK DANK voor jullie toffe acties voor meer bomen in Nederland! ????????

Jullie hebben op allerlei creatieve manieren bijgedragen aan de actie Zapp Your Planet Bos: door statiegeldflessen te doneren, auto’s te wassen, verrassingszakjes te verkopen en cupcakes te bakken. Alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor meer bomen in Nederland.

Een van de ouders laat weten: “Roos wil een boom geven, omdat mensen rommel in de natuur achter laten en dat vindt ze niet leuk. Wij hebben flessen verzameld en dit geld hebben wij gedoneerd.”. Zapp Your Planet Bos loopt dit jaar samen met het initiatief ‘Nederland Plant Bomen’, een campagne van de EO, Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds. Een aantal bomen zijn zelfs al geplant, de rest wordt tijdens het boomplantseizoen van volgend jaar in alle twaalf de provincies in de grond gezet. 

 

Bos speciaal voor kinderen 

NPO Zapp en de EO hebben kinderen gevraagd ideeën in te sturen om het bos nóg leuker te maken. Zo blijkt dat kinderen graag actief willen freerunnen, maar dat er ook een plek moet zijn om te kunnen TikTokken en vinden ze het belangrijk om een chillplek te hebben. Presentatoren Rachel Rosier, Elbert Smelt en Anne-mar Zwart hebben samen met de actievoerders en bekende gezichten als Boaz van Boggelen en Marije Zuurveld een aantal ideeën uitgewerkt in het EO-programma Zapp Your Planet Bos. De initiatieven zijn mogelijk gemaakt door de actie Zapp Your Planet Bos, met als doel dat deze ook in andere bossen gebruikt kunnen worden.