Veelgestelde Vragen ✍️

Heb je een vraag voor Janouk, Remy, Manon of Toon? Of gewoon een vraag over het programma?

Houden jullie je aan de corona-maatregelen?
De rubrieken in de Zapp Your Planet-afleveringen zijn in wisselende volgorde en gedeeltelijk voor de aangescherpte corona-maatregelen opgenomen. De geldende RIVM-adviezen en het protocol voor de AV-sector zijn tijdens de draaiperiode in acht genomen.

Wie bedenkt de afleveringen?
De redacteuren bedenken alle afleveringen. Ze weten heel veel van de natuur, maar zoeken ook veel op op het internet of bellen met mensen die heel veel van een onderwerp weten. Dat zijn bijvoorbeeld wetenschappers, boeren, boswachters, leraren, etc. Samen met de regisseur bedenken ze wat ze in de aflevering gaan doen. 

Hoeveel mensen werken er aan een aflevering?
Meer dan je denkt! Er werken een paar mensen de hele week door aan Zapp Your Planet, dat zijn de redacteuren, producers, regisseurs en webredacteuren. Sommigen mensen werken maar af en toe voor Zapp Your Planet, zoals cameramensen, geluidmensen en de editors. En natuurlijk onze ZYP'ers die presenteren: Janouk, Remy, Manon en Toon!

Ik wil meer van Zapp Your Planet zien!
Heb je de hele website al afgespeurd? Dan kun je ook eens op onze Instagram kijken! 

Ik wil graag meer weten van 1 van de presentatoren!
Kijk hier maar eens!

Kan ik een keer langskomen op de redactie/als jullie opnemen?
Dat kan helaas niet. Op de redactie zul je trouwens vooral mensen achter een computer zien zitten, dus zo interessant is dat niet. Opnames zijn altijd overal in het land en je loopt al snel in de weg. Een beetje onhandig dus, hoe leuk het ook zou zijn. We zijn wel vaak aanwezig op Zapp-events, dus daar kan je ons wel spotten!

Kunnen jullie een keer bij mij op school/scouting/opening/actie komen filmen voor een aflevering?
Nee. We maken afleveringen over interessante dingen in de natuur, niet over actuele dingen zoals het Jeugdjournaal iedere dag doet. Dus de kans is heel klein dat het interessant is voor onze afleveringen. 

Ik wil graag iets van Zapp Your Planet hebben!
We kunnen helaas geen spullen uit de aflevering naar je opsturen. We hebben wel vaak een prijsvraag, dan kun je kans maken op een vette Zapp Your Planet-prijs! 

Ik heb een opmerking/vraag over een aflevering of ik heb een idee voor een leuke aflevering?
Stuur ons even een mailtje. Dat kan op zappyourplanet@ntr.nl. Een redacteur leest dan je mailtje en kan je antwoord geven.  

Reacties

Jouw reactie

Wanneer je een reactie instuurt krijgt jouw ouder/verzorger een e-mail. Hierin vragen we goedkeuring om de reactie op de website te plaatsen. Ook moet je ouder/verzorger akkoord gaan met de privacyregels van NPO Zapp.