Finalist Mees!

Mees is een van de finalisten van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt Kids! Samen met zijn vader Bas mag hij het in de finale opnemen tegen Sophie en Saar. Hoe kijkt hij terug op zijn Heel Holland Bakt Kids avontuur? En hoe kijkt hij uit naar de finale? Dit zijn 8 vragen aan Mees.

Waarom ben je ooit begonnen met bakken? Wat is er zo leuk aan?
Toen ik een jaar of 3 oud was, ging ik mijn ouders helpen met het maken van appelmoes en appeltaart van appels uit de boomgaard. Ik mocht steeds meer zelf doen en zo werd het mijn hobby. Ik vind het bakken en maken van taarten heel leuk, vooral omdat je aan het einde een taart hebt die je kunt delen met mensen en lekker kan opeten. Je maakt mensen altijd blij met lekkere dingen.

Wat zeiden ze in je klas toen ze hoorden dat je meedeed aan Heel Holland Bakt Kids?
Het eerste wat ze zeiden was: “Jij gaat sowieso winnen!!” En dat ze allemaal gingen kijken. Juf Mindy stelde voor om het met zijn allen in de klas te gaan kijken, dus dat doen we nu elke maandag. Ik vertel er dan bij hoe alles gaat tijdens de opnames.

Hoe vond je het om samen met je vader Bas in de tent te staan?
Warm! Er was een hittegolf, dus we hadden het heel warm. Leuk om nu zelf in de tent te staan, want normaal zie je dat alleen op tv. Met papa als team hebben we veel plezier gehad, hij was een top assistent. Tussen de opnames door gingen we voetballen en afkoelen in het voetenbadje.

Wat dacht je toen je hoorde dat je door mocht naar de finale?
Wauw!!! Ik sta gewoon in de finale. Ik vond het spannend, want de rest is ook heel goed! Met elke ronde die we verder kwamen, waren we zo blij… Maar de finale is wel de kers op de taart! ???? Ik was heel trots om thuis te kunnen vertellen dat we de finale hebben gehaald. Iedereen leeft heel erg met je mee. Dus na al die taarten die ze hebben moeten proeven en al die keren dat de keuken een bende was, is de finale wel de mooiste afsluiting van dit avontuur.

Wat vond je het allerleukst aan meedoen met Heel Holland Bakt Kids?
Dat ik mocht bakken voor Robèrt en Janny en dat zij als echte kenners mijn baksels gingen beoordelen. Meedoen aan een televisieprogramma dat je altijd kijkt op tv is heel leuk, je ziet hoe het gaat tijdens de opnames. Er werken zoveel mensen aan mee, dat zie je normaal gesproken natuurlijk niet.

Wat heb je geleerd van jouw deelname aan Heel Holland Bakt Kids?
Ik heb van Janny geleerd dat je altijd een zoetje en een zuurtje moet gebruiken in je baksels. Van Robèrt heb ik geleerd, de oven goed te gebruiken… Je bent een BAKKER geen droger. ???? Ik heb ook geleerd dat je altijd moet blijven proberen en doorgaan, niet opgeven en dat je dan gewoon in de finale kan staan.

Heb je tips voor kinderen die het ook leuk vinden om thuis te bakken?
Zorg dat je eerst alle ingrediënten klaarzet en lees heel goed je recept door voordat je begint! Begin met iets makkelijks, van daaruit kun je het steeds een stapje moeilijker maken.

Het Heel Holland Bakt Kids avontuur zit er bijna op. Wat ga je hierna doen? Blijf je lekker bakken?
We gaan zeker door met bakken! Later wil ik een eigen restaurant waar ik de lekkerste dingen kan maken! En ik wil nog wel aan andere bak- en kookprogramma’s meedoen. Misschien zelfs wel een eigen programma beginnen als ik mijn eigen restaurant heb!