Zitten en genieten, tijd voor magie!

Een recept van Mira. 

Mira maakt konijnenoortjes van marsepein. En ze heeft nog een leuke truc voor Janny, Robèrt en Plien, want ze worden namelijk uit de taart getoverd! De eerste laag van haar taart is het tafeltje, de tweede laag is de hoge hoed. Door het biscuit zit confetti en in de vulling van de taart zit mango.

Ingrediënten
100 gram bakvaste confetti
50 gram kokossnippers 

Grote biscuit
150 gram bloem
150 gram suiker
5 eieren
1 vanillestokje

Kleine biscuit
90 gram bloem
90 gram suiker
3 eieren
1 vanillestokje

Botercrème
350 gram roomboter
380 gram poedersuiker

Mango siroop (om te tremperen)
1 mango
30 gram poedersuiker

Mango slagroom
1 eetlepel mango smaakpasta
250 gram slagroom
150 gram mascarpone
1 vanille stokje
1 dessertlepel vanille pasta

Decoratie
450 gram zwart fondant
200 gram wit fondant
100 gram roze fondant
100 gram rood fondant
50 gram licht blauw fondant
50 gram geel fondant
160 gram rood musket
Zwart eetbare stift
Eetbare lijm

Bakgereedschap
10 plastic rietjes
2 bakblikken (van 17,5 en 12,5 centimeter doorsnede)
5 mengkommen 
2 gardes
3 menghaken
2 glaceermessen
2 spuitzakken
Bakpapier
Draaiplateau
Taartzaag
2 cakeboards (van 20 en 12,5 centimeter)
Spatel
Blender
Bakspray
2 platte schrapers
Pizzasnijder

Recept

Biscuit
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de twee bakblikken met bakspray in aan de zijkant en bekleed de bodem met bakpapier.
Mix de eieren, vanille en suiker tot een wit luchtig beslag in ongeveer 10 minuten. 
Zeef de bloem, spatel dit door het beslag.
Spatel als laatste de confetti rustig door het beslag heen.
Verdeel het beslag over twee bakblikken.
Bak het af in 35 minuten.

Tempreersiroop
Schil de mango en snijd in blokjes.
Blend de mango en voeg de poedersuiker toe.
Laat het rusten in de koelkast.

Mango slagroom
Klop de slagroom op.
Voeg de mascarpone, mangopasta en vanille toe aan de slagroom.
Meng het tot een mooi glad geheel en bewaar het in de koelkast.

Botercrème
Klop de roomboter op een middelhoge stand, tot het helemaal wit is geworden. (Dit kan 15 minuten duren.)
Voeg vervolgens de poedersuiker en vanillepasta toe.
Klop het tot er geen klontjes meer inzitten.
Doe ongeveer 1/3 van de botercrème in een spuitzak. De rest is voor het afsmeren.

Decoratie
Zaag de biscuits beiden 2 keer, zodat je 3 lagen van elke biscuit hebt. 
Plaats beide taarten op een cakeboard.
Tempreer de taart per laag met het mangomengsel.
Maak dijkjes van de botercrème in de spuitzak. 
Bestrooi de biscuitlaag met kokossnippers en vul het met de mangoslagroom.
Herhaal dit proces bij elke biscuitlaag en top af met biscuit.
Smeer het af met botercrème, maar stapel het nog niet.
Maak twee kubussen van fondant en maak aan alle kanten oogjes met zwarte eetbare stift.
Maak konijnoortjes van wit fondant. Bevestig bij ieder oor een sateprikker en maak het steviger met restant wit fondant. 
Maak speelkaarten van wit fondant en maak de details, zoals cijfers en symbolen, met gouden eetbare verf.  
Rol van zwart fondant een toverstaf en werk de uiteindes af met een stukje wit fondant.
Pak je grote biscuit cake en rol dit door de rode musketzaadjes.
Steek er 5 rietjes in verspreid over het midden van je taart voor de stevigheid.
Bekleed je kleine biscuit met zwart fondant en rol twee stukken van 15 centimeter.
Nu kan de kleine biscuit op de grote bisuit. Plaats het zo dat de kleine biscuit ondersteund wordt door de rietjes.
Decoreer de taart af met leuke toverspullen.