Freek is terug!

In het negende seizoen van Freeks Wilde Wereld beleeft dr. Freek Vonk weer veel spannende avonturen. Dit keer reist hij de wereld over op zoek naar de mooiste dieren. De Bengaalse tijger, hondskopboa's, grijpteenkikkers, tijgerhaaien, witte beloega's en walrussen. Opnieuw laat Freek zienn hoe gaaf natuur kijk zijn.

Freek laat in Freeks wilde wereld zien hoe groots de natuur is: orka's en walrussen in de Noordelijke IJszee, een meterslange boa constrictor in Suriname en beresterke Indische neushoorns in Nepal. Tijdens de inspectie van een mannetjesolifant in Zuid-Afrika komt Freek dichterbij dan ooit, ook als hij helpt bij de verhuizing van Kaapse buffels naar een voedselrijker gebied. Tussen gletsjers en blauwe ijsbergen treffen ze een ijsbeer.

Groots hoeft niet altijd groot te zijn, want ook de supergiftige nachtpauwoogrups met stekels in Suriname, de jonge citroenhaaien in de mangroven van de Bahama's en de vraatzuchtige legermieren in Costa Rica spelen een rol. De liefde voor de natuur lijkt wederzijds te zijn, want op de Bahama's krijgt Freek een kusje van een grote vriendelijke onderwaterreus, een zeekoe.

Freeks wilde wereld is vanaf 11 november dagelijks (behalve op zondag) te zien om 18.10 uur bij NPO Zapp.